Muscle up on rings

Sa obzirom da je manija crossfita preplavila cijeli svijet, na velika vrata dolazi i u Hrvatsku.

Gledajući sve te ljude koji se time bave mogu samo reći da ih maksimalno respektiram i divim se trudu i entuzijazmu koji u to ulažu.

Kao kondicijski trener se u potpunosti ne slažem sa konceptom crossfita u kojem se odlične ali potencijalno opasne vježbe izvode do otkaza u stanju totalne iscrpljenosti .

Apsolutno sve vježbe iz crossfita se nalaze i  u mom  arsenalu vježbi koji koristim sa klijentima i u osobnom treningu koji provodim na sebi.

Jedna od njih je i muscle up na karikama i zaista je fantastična.

Na pri pogled izgleda nemoguće, međutim vjerujte ako je ja sa 90+ kg i sa skoro 40 godina napravim nakon dva dana vježbe , možete i vi.

Međutim moraju biti ispinjeni neki preduvjeti: 

1.počnite trenirati zgibove sa neutralnim hvatom na karikama 

2.umjesto razboja prebacite se na dips na karikama da se uključe svi stabilizatori ramenog pojasa i da se naviknete na hvat i nestabilni položaj

3.probajte napraviti muscle up sa nogama na podu , tako da se nogama odbacite i stabilizirate na karikama, samo da vam tijelo dobije kinestetičku informaciju o vježbi

4.NAJVAŽNIJI JE HVAT, kariku ne stavljajte u šaku nego napravite pojačani hvat tako da vam karika bude naslonjena na unutarni dio zgloba a ne u šaci.

 

 

 

 

Goran Sajko YouTube channel

Youtube-128

Indeks tjelesne mase (engl. Body Mass Index, BMI)

Visina

Težina


259a certified-logo-HQ