Sa obzirom da je manija crossfita preplavila cijeli svijet, na velika vrata dolazi i u Hrvatsku.

Gledajući sve te ljude koji se time bave mogu samo reći da ih maksimalno respektiram i divim se trudu i entuzijazmu koji u to ulažu.

Kao kondicijski trener se u potpunosti ne slažem sa konceptom crossfita u kojem se odlične ali potencijalno opasne vježbe izvode do otkaza u stanju totalne iscrpljenosti .

Djeca uče najbolje jer nemaju straha. U životu nisu imala situacije u kojima ih se osuđivalo da li nešto rade dobro ili krivo. Žalosno je da kako starimo gubimo tu žar i potrebu za istraživanjem novog i nepoznatog sa jedne strane jer smo lijeni a sa druge jer se bojimo neuspjeha.Neuspjeha, osude i ismijavanja prijatelja,cure , familije...

Istina je samo da jedini naš neuspjeh kao osobe je da nismo probali...

Kratki uvod za mali trenutak inspiracije koji sam dobio pročitavši par misli idola moga djetinjstva i vjerojatno najvećeg sportaša svih vremena.. .

Rotacijska snaga je jedna od glavnih komponenti koje su bitne prilikom udaraca, rušenja, kolizije sa protivnikom.Jedan od problema koji se nameću prilikom programiranja treninga je kako odabrati vježbu koja će ojačati stabilizatore trupa a istovremeno ne prouzročiti veliki stres na kralježnicu.

Pogledajte vježbe koje su potrebne uoči odlaska na skijanje.

Ne dopustite da Vas užitak dovede do ozljede.

Za to se pobrinuo mr.kin. Goran Sajko....

 

Jedan od načina za povećanje snage i eksplozivnosti je kombiniranje više vježbi za redom sa sličnim motoričkim obrascem ali sa različitim opterećenjem.Sa smanjenem opterećenja povećava se brzina izvođenja vježbe, angažiraju se brza mišićna vlakna, a tijelo pamti zadnje opterećenje koje je bilo veće od trenutne vježbe te iskorištava mišićni post-aktivacijsko potencijal ...

Snažni, izdržljivi mišići odgovorni za stabilizaciju kralježnice su esencijalni za postizanje vrhunskih sportskih performansi.U videu prikazujem trening za core kod vrhunskih boraca u mješovitim borilačkim sportovima, pogledajte trening sa Igorom Pokrajcem....

Još davne 2008 godine sam uveo TRX kao obavezni rekvizit u kondicijskoj pripremi.

U emisiji "Sport nedjeljom " na Z1 imam kratku demonstraciju TRX-a...

Kompleks sa šipkom spada u metaboličke treninge, sastoji se od 4-8 vježbi spojenih u cijelinu.Broj ponavljanja se kreće od 5-10 u 3-4 seta.

U ovom videu prikazujem napredniji kompleks.

Mnogo puta čujem uzrečicu kako su žene slabiji spol i kako nebi trebale trenirati poput muškaraca, ovaj video je dokaz kako se čovjek zaista može iznenaditi te da je žensko tijelo i duh neslomljivo i katkad superiornije od muškoga..

video

Goran Sajko YouTube channel

Youtube-128

Indeks tjelesne mase (engl. Body Mass Index, BMI)

Visina

Težina


259a certified-logo-HQ